Aftercare

Nazorg

Raak de tatoeage zo min mogelijk aan met de handen. Tijdens het genezingsproces kan de tatoeage gaan jeuken. Ga hier dus NIET aan krabben!

Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezing van de tatoeage absoluut noodzakelijk! Direct na het tatoeëren is de getatoeëerde afgedekt met een wondspray, zalf, een steriel kompres of een steriele zelfklevende transparante folie.

Als de tatoeagewond met een steriel kompres of met een vettige zalf en huishoudfolie is afgedekt kan je het kompres of de folie na enkele uren verwijderen en de wond behandelen zoals hieronder puntsgewijs is omschreven!

De wondspray of zelfklevende transparante folie moet je laten zitten totdat de wond genezen is (3 tot 6 dagen). Je kunt met de wondspray en de folie gewoon douchen. De wondspray slijt er vanzelf af. Als er wondvocht ontstaat, kan de folie er eerder afvallen.

 

 1. Raak de tatoeage zo min mogelijk aan.
 2. Was de getatoeëerde plek twee maal per dag met een milde ongeparfumeerde zeep totdat de tatoeage geheel genezen is.
 3. Dep de tatoeagewond na het wassen met een schone handdoek of een tissue voorzichtig droog.
 4. Smeer de tatoeage zo nu en dan in met de zalf die de tatoeëerder geadviseerd heeft. Houd de huid lekker vet en zorg dat het niet droog wordt.
 5. Druppel geen wond-desinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de wond.
 6. Draag geen pleisters of verband over de tatoeagewond.
 7. Draag nooit strakke of vuile kleding op de tatoeagewond.
 8. Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater.
 9. Maak tevens geen gebruik van sauna of stoombad.
 10. Ga niet met de tatoeage in de zon zitten, doet pijn en dat is geen goed teken! Ook als de tatoeage genezen is gebruik je altijd een beschermingsfactor tijdens het zonnen.
 11. Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleurverandering van de wond of bij pijn altijd contact op met de huisarts.